2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hír TV-ügy - Helmeczy pattog

Feljelentett több sajtóorgánumot, köztük a Hír TV-t, hamis vád és hatóság félrevezetése miatt Helmeczy László szerdán - erről a Görögországban tartózkodó ügyvéd maga tájékoztatta faxon az MTI-t.
2008. augusztus 13. szerda 17:20 - Hírextra
Helmeczy László feljelentette a Hír TV-t, a Hír TV Online-t, a Magyar Nemzetet, a Magyar Hírlapot, a Heti Választ és ezek internetes oldalait, valamint más portálokat is. Az ügyvéd azt írta, hogy ezek a médiumok megtévesztették a közvéleményt, és "olyan koholt bizonyítékokat hoztak a sajtó és az internet útján a hatóság tudomására, amelyek alkalmasnak látszanak annak bizonyítására, hogy én a megbízóimmal együtt bűncselekményt követtem volna el".

A Budapesti Nyomozó Ügyészséghez Görögországból faxon eljuttatott feljelentésben az áll: nincs olyan manipulálatlan kép- vagy hangfelvétel, amely igazolná a Hír TV ellene felhozott vádjait.
Az ügyvéd az MTI-nek eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, soha, sehol nem nyilatkozott olyat, hogy a miniszterelnök és a pénzügyminiszter vagy más kormánytagok közötti hatalmi harc áldozata lenne.

Azt írta: az ügy tisztázása érdekében jövő hétfőtől kezdve bármikor hajlandó megjelenni a Hír TV stúdiójában, és válaszol minden kérdésre. Mindezt - folytatta - abban az esetben teszi, ha a hatóságok szavatolják személyes biztonságát, a Hír TV pedig vállalja, hogy a beszélgetést vágatlanul, egyenes adásban sugározza.

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV azt közölte: kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Az ügy nyilvánosságra kerülése után a miniszter közleményt adott ki, amely szerint a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

Múlt hét elején Helmeczy László közzétett egy hangfelvételt, amelyen az állítólagos drogdílerrel, Baráth Miklóssal folytatott beszélgetés hallható. Ez szerinte azt igazolja, hogy Baráth kereste meg őt, illetve megbízóját. Csütörtökön pedig a Budapesti Nyomozó Ügyészségen ártatlansága alátámasztására, bizonyítékként leadta mobiltelefonját.

Baráth múlt kedden azt mondta: Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis vád miatt nyomoz az egyik Hír TV-s riporter, valamint Helmeczy László ügyvéd egy korábbi, feljelentésnek minősülő bejelentése alapján; gyanúsítottat még nem hallgattak ki - közölte Ihász Sándor fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását