2024. május 22. - Júlia, Rita

Nem lehet érezni a válságot az informatika piacon

A válság ellenére növeli bevételét és eredményét az informatikai piacon érdekelt KÜRT Zrt., a társaság az idén várhatóan 1,8 milliárd forint konszolidált bevételt ér el, miközben adózás előtti eredménye 350 millió forint lesz.
2009. május 3. vasárnap 11:18 - HírExtra
Hozzátette, a vállalat tavaly, hasonlóan a 2007. évhez, 1,6 milliárd forint bevételre és 300 millió forint adózás előtti eredményre tett szert, ám mivel az idén megnőtt költségtakarékos informatikai megoldások iránti igény, a gazdasági nehézségek ellenére növekedésre számítanak.

Az igazgató elmondta, tapasztalatuk szerint a válság nem csökkentette a keresletet, sőt növeli, ám megváltoztatta a cégek magatartását. Míg korábban csak fejleszteni akartak, most a legfontosabb az számukra, hogy kevesebbe kerüljön informatikai rendszerük működtetése.

Frankó Csuba Dea példaként elmondta, egy cég az éves informatikai büdzséjének 10-15 százalékáért, már 30-35 százalékos megtakarítást is elérhet. Úgy vélte, sok cég nem tudja és nem gondolja át, hogy mire is költ, s ezért például egy 500 millió forintos informatikai költségvetésű cég, akár 100 millió forintot is elkölthet feleslegesen. Ha viszont egy IT-stratégia mentén racionalizálja működését, ezt az összeget megspórolhatja.

Az igazgató elmondta, a nyomtatás hatékonyabbá tétele sokszor semmilyen befektetést nem igényel, ám odafigyeléssel 10-20 millió forint takarítható meg a kiadásokból.

Frankó Csuba Dea elmondta azt is, hogy a vállalat új szolgáltatásokat is bevezet, megnyitja például a KÜRT Akadémiát, ahol például az információbiztonsággal kapcsolatban felhalmozódott két évtizedes tapasztalataikat adják át a cég szakemberei a hallgatóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását