2024. június 16. - Jusztin

Az új párt majd mindent megold...

A Lehet Más a Politika (LMP) párt rendelkezik azzal a lendülettel és mondanivalóval, amely szükséges ahhoz, hogy megkérdőjelezze és megváltoztassa az eddigi magyar politikát.
2009. május 2. szombat 08:35 - HírExtra
"Magyarországnak egy ütőképes zöld pártra van szüksége, amely megkérdőjelezni képes azt, ahogy a politikát eddig szokás volt csinálni" - mondta Daniel Cohn-Bendit, aki az 1968-as párizsi diáklázadás vezetője volt.

A jövő Európájáról, a zöld politikáról szóló beszélgetésen Daniel Cohn-Bendit a többi között azt hangsúlyozta: szükség a piacgazdaság, az életformánk és a termelési módunk radikális átalakítására, ehhez azonban Európa országainak együttműködése kell.

Ugyanakkor úgy fogalmazott: "ehhez sem a reakciós pártok, sem a konzervatív pártok, sem a szociáldemokrata pártok nem fognak elvezetni, politikájuk erre alkalmatlan".
Mint mondta, szerinte Magyarországon is hasonló a helyzet, a liberális párt gyakorlatilag megszűnt, "a szociáldemokrata párt ma nem emlékszik arra, mit jelent a saját népével szolidaritást vállalni, a Fidesz pedig Berlusconit másolja".

Daniel Cohn-Bendit európai jövőképét felvázolva egyebek mellett elmondta, hogy víziója szerint 10-15 éven belül Törökország csatlakozik az Európai Unióhoz, ezáltal „az európaiak demonstrálják majd azt ,hogy az iszlám terroristák elleni küzdelem nem azonos magával az iszlámmal szembeni küzdelemmel. A zöldek víziója szerint a romák Európában otthonra találnak, úgy integráljuk őket, hogy az európai társadalomnak ők is teljes jogú tagjai lesznek - tette hozzá.

Szabó Tímea, az LMP és a Humanista Párt EP listavezetője azt mondta, a globalizációnak olyan negatív hatásai vannak a társadalomra, a gazdaságra és a környezetre, amelyeket nemzetállami szinten nem lehet kezelni, ezért európai összefogásra van szükség.

Szükség van arra, hogy az Európai Parlamentben tudja a fenntarthatóság és az igazságosság értékeit képviselni az LMP - hangsúlyozta. Hozzátette: majd az Európai Zöld Párta szeretnének betagozódni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását