2024. június 10. - Margit, Gréta

Az MSZP rágyógyult a holokauzstkérdésre

Az MSZP alkotmánymódosítást kezdeményez, ami lehetővé teszi a holokauszt tagadás, a gyűlöletbeszéd, a gyilkos indulatokra való szóbeli felbújtás tiltását és büntethetőségét - jelentette be Lendvai Ildikó pártelnök az MSZP majálisán pénteken, Budapesten.
2009. május 1. péntek 18:10 - HírExtra
"Ez kell, mert nyugalomban és biztonságban akarunk élni, mert tudjuk a történelemből, ha a zsidókkal és a cigányokkal kezdik, akkor a baloldaliakkal, a kisemberekkel folytatják" - fogalmazott a pártelnök a fórumon, amelyen Szekeres Imrével, az MSZP elnökhelyettesével és Kiss Péter alelnökkel közösen vett részt.

Lendvai Ildikó szerint azért van szükség a holokauszt tagadás büntethetőségéről szóló alkotmánymódosításra, hogy senkit ne lehessen politikai meggyőződése, származása, hitvallása szerint megkülönböztetni.

Hozzátette: e javaslat a kisembereket védi, hogy politikai meggyőződése, származása, hitvallása miatt senkit ne küldhessenek el állásából, ne írhassák fel a nevét, mert nem adta oda kopogtató céduláját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását