2024. május 5. - Györgyi

Adományból lakásfelújítás

Adomány segítségével újított fel egy bérlakást a helyi önkormányzat Tiszabecsen, amelybe egy hátrányos helyzetű család költözhet majd be. Holcim Hungária Otthon Alapítvány 2,2 millió forinttal segítette a lakásfelújítást, s a tiszabecsi önkormányzat ugyan
2008. szeptember 19. péntek 17:35 - Hírextra
Németh Tamás, a Holcim Hungária Zrt. menedzserének tájékoztatása szerint a cement-, kavics- és betongyártó vállalat által létrehozott alapítvány rendszeresen segíti a települési önkormányzatokat a hátrányos helyzetű családok lakásgondjának megoldásában. Az alapítvány évről-évre pályázatot ír ki a helyhatóságoknak, s készpénzadománnyal járul hozzá a lakáshelyzet javításához, kiegészítve az önkormányzatok saját fejlesztési forrását. 2005-ben 6 település pályázott 105 millió forint támogatási igénnyel az alapítványnál. Azóta folyamatosan nő a pályázók száma, az idén már 32 önkormányzat nyújtott be kérelmet 665 millió forint adományra.

A Tiszabecsen felújított és pénteken átadott lakásba még az idén beköltözik egy hátrányos helyzetű család.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását