2024. május 3. - Tímea, Irma

Ismét cigány szavazatok felvásárlásától kell tartani?

Ha a szocialisták és a szabad demokraták valamilyen machinációval, így például a szavazatok megvásárlásával próbálkoznának, nem járhatnak sikerrel, mert a Lungo Drom (LD) le fogja leplezni őket.
2009. április 30. csütörtök 20:41 - HírExtra
Farkas Flórián bejelentette: ezzel a tanácskozással hivatalosan is megkezdődött a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség európai parlamenti (EP) választási kampánya. Mint fogalmazott, a EP-választáson soha nem látott részvételre számítanak, mert a romák meg akarják büntetni a kormányt a cigányság élethelyzetének tönkretételéért.

Az LD vezetője indoklásul hozzátette: ilyen mélyponton a cigányság még nem volt, ezért a 2006 óta regnáló szocialista kormánynak a rendszerváltás óta legsikertelenebb roma politika tulajdonítható. A cigányokat még soha ennyi atrocitás, súlyos bűncselekmény nem érte, mint az utóbbi időben - jelezte.

Farkas Flórián választási kampányukat jellemezve elmondta, hogy minden régióban és azt követően minden megyében tartanak felkészülési tanácskozásokat a cigányvezetőknek. Emellett 300-400 lakossági fórumot szerveznek szerte az országban. A szavazás napjáig minden településre, utcára és családra lebontva lesznek olyan aktivisták, akik felelnek azért, hogy a hozzájuk tartozó romák elmenjenek voksolni.

A sajtótájékoztatón részt vett Széles Gábor üzletember, aki a vezetésével kidolgozott és jobboldali parlamenti választási győzelem után megvalósítandó gazdaságélénkítési programot vázolta az újságíróknak.

Mint kifejtette, ennek lényege a vidéki munkahelyteremtés, amely nem a multinacionális cégekre épülne, és az ország összes településére kiterjedne. A programban az egymillió körüli lélekszámúra becsült hazai cigányságnak is megteremtenék a kereseti lehetőséget - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását