2024. május 20. - Bernát, Felícia

Pánikot keltett Obama különgépe

Szokatlanul alacsonyan repült, s ezzel a 2001. szeptember 11-i terrortámadások rémét idézte fel sokakban három katonai repülőgép, köztük egy elnöki Boeing 747-es helyi idő szerint hétfőn New Yorkban.
2009. április 28. kedd 09:33 - HírExtra
Az amerikai szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) közölte: a műveletet a védelmi minisztérium engedélyével hajtották végre azért, hogy fényképfelvételeket készítsenek, és előzetesen értesítették az FAA-t, és a szövetségi és a helyi hatóságokat is.

Az esetért bocsánatot kért Louis Caldera, a Fehér Ház katonai hivatalának vezetője. Mint mondta, vállalja a felelősséget a döntésért. Obama egyébként nem volt rajta a Boeing-gépen.

Michael Bloomberg, a metropolis polgármestere azt mondta, dühös, amiért a hatóságok nem tájékoztatták megfelelően előre a közvéleményt. Hozzátette, ha előre tudta volna, mi készül, megpróbálta volna lebeszélni a szervezőket a tervről, hiszen, mint mondta, a New York-iak a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak lerombolása miatt érthetően még mindig nagyon érzékenyek, ha repülőgépek alacsonyan szállnak a terrortámadás helyszíne, a ground zero környékén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását