2024. május 4. - Mónika, Flórián

Le is filmezték: repülős terrorpánik és rettegés New Yorkban!

Egy egyszerű PR-fotó kedvéért röpködött az amerikai elnöki különgép egy F16-os kíséretében alig néhány méterrel a WTC hűlt helye felett.
2009. április 28. kedd 10:16 - Biga
A Fehér Házat nyilvános bocsánatkérésre szólították fel, miután Barack Obama elnöki különgépe, az Air Force One csupán méterekkel suhant el a New York-i szabadságszobor felett, majd heves cikázásba kezdett az öböl menti irodaházak felett. Az utcán bámészkodók mindebből csak annyit láttak, hogy egy termetes Boeing 747-es, 2001. szeptember 11-e óta nem látott röppályát választva tart New York felhőkarcolói felé, mialatt egy szuperszonikus vadászgép veszi üldözőbe.

Obama nem volt a fedélzeten, és több forrásból megerősítést nyert, hogy alaposan dühbegurult az incidensről hallva. Alig egy hónapja ugyanez a gép még egy birodalmi csillagromboló hadosztályt is megszégyenítő nagyságú kötelékben hasított Európa fele, az öreg kontinens újságírói már akkor is azért sírtak, hogy nem etikus ekkora felhajtást csapni, ha az ember éppen egy világgazdasági válságtanácskozásra siet.

New York polgármestere, Michael Bloomberg a saját adminisztrációja és a teljes szövetségi kormány ellen kelt ki a történtek után azért, mert Washington semmilyen előzetes tájékoztatást nem adott a lakosságnak: „a jó hír az, hogy semmi egyéb nem történt, mint egy teljességgel meggondolatlan, rosszul megtervezet, hatásvadász fotót sikerült készíteni az adófizetők pénzén” – nyilatkozta Bloomberg. „Tudhatták volna, mennyire érzékenyen fognak az emberek reagálni arra, ha egy alacsonyan repülő gépet látnak a World Trade Center üres telke felett.

Bloomberg azt is elmondta, ha idejében tájékoztatták volna, biztos hogy hevesen kikelt volna az ötlet ellen. A légiparádéért Louis Caldera, a Fehér Ház katonai irodájának az igazgatója vállalta a felelősséget: „Teljesen egyértelmű, hogy a küldetés zavart és rémületet keltett, bocsánatot kérek és egyben vállalom a felelősséget minden olyan kellemetlenségért, amit a repülés okozott”. Komolyabb zűr is lehetett volna, ám a dolog jelenleg úgy néz ki, hogy Caldera megússza egy elnöki seggberúgással, amiért fél órán belül sikerült teljesen szénné égetnie a 911-es segélyhívó vonalakat.
Forrás: HírExtra / SKY News / Yahoo! News / Times ONLINE
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. április 28. 14:41
Calderát milliós birsággal és kirúgással kellene jutalmazni elképesztően szemét húzása miatt. Nem kizárt, hogy az utcán valaki infarktust is kaphatott a drága piár játszadozás miatt - válság idején. Pfújj.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását