2024. május 5. - Györgyi

Több volt az újságíró, mint a szavazó...

Csaknem minden szavazó részt vett az időközi polgármester-választáson az ország egyik legkisebb önálló településén, a Zala megyei Iborfián - közölte vasárnap az MTI-vel a település körjegyzője.
2009. április 27. hétfő 06:45 - HírExtra
Szemes Róbert elmondta: mindössze ketten maradtak távol a szavazástól az összesen 11 állandó lakosú kisközségben, ahol a korábbi választásokon jellemzően szinte mindig száz százalékos volt a részvételi arány. Hozzátette, hogy a választás már akkor is érvényes és eredményes lett volna, ha mindössze egyetlen szavazó adja le a voksát, de így kilenc érvényes szavazat gyűlt össze.

A korábbi települési vezető halála miatt kiírt időközi választáson egyetlen jelölt indult, Lakatos József, az eddigi alpolgármester, akit függetlenként meg is választottak új polgármesternek.

A körjegyző hozzáfűzte: rendkívüli esemény nem zavarta az iborfiai időközi választást, csak a média érdeklődése volt szokatlanul nagy az apró településen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását