2024. június 3. - Klotild

Menesztették Klinsmannt

A német klub honlapja megerősítette a Bild című lap információját, mely szerint a Bayern München labdarúgócsapatának irányítói menesztették Jürgen Klinsmann vezetőedzőt, és az idény végéig Jupp Heynckest bízták meg a Bundesligában címvédő együttes vezetésével.
2009. április 27. hétfő 12:24 - HírExtra
"Természetesen rendkívül csalódott vagyok, ugyanakkor szívből köszönök mindent a klubnak, a szurkolóknak, az edzőknek és a játékosoknak ezért az eseménydús időszakért. Lefektettük a jövő alapjait, és a magam részéről töretlenül hiszek abban, hogy a Bayern megnyeri idén a bajnokságot" - nyilatkozta az egyesület honlapján a tavaly az Egyesült Államokból hazatért tréner.

A bajorok tavasszal rendkívül hullámzóan teljesítenek, legutóbb, szombaton például hazai pályán kaptak ki a Schalke 04-től 1-0-ra, s öt fordulóval a zárás előtt csak a harmadik helyen állnak a tabellán, hátrányuk három pont az éllovas Wolfsburggal szemben. A rossz teljesítmény és a sorozatos otthoni vereségek ahhoz vezettek, hogy a müncheni arénában az elmúlt hetekben a nézők immár megszakítás nélkül skandálták a "Klinsmann, takarodj!" jelszót, amelyhez hasonló közönségi magatartásra régóta nem akadt példa.

A Kicker sportmagazin főszerkesztője, Rainer Holzschuh szerint a Bayern az elmúlt hónapokban csapnivaló játékot mutatott, s Klinsmann a játékosokat szemmel láthatóan immár képtelen volt motiválni. Az általa megkezdett - amerikai mintájú - "forradalmi" átalakítások kivétel nélkül zátonyra futottak. A német válogatottal a 2006-os világbajnokságon szövetségi kapitányként bronzérmet szerzett Klinsmann tíz hónapig ült a Bayern kispadján, a szerződése eredetileg 2010 júniusáig szólt.

Utódja, Heynckes 18 év után tér vissza a klubhoz, 1987 és 1991 között egyszer már irányította a gárdát, amely azalatt két bajnoki címet szerzett (1989, 1990). A jelenleg 63 esztendős mester 1991-es távozását követően megfordult az Athletic Bilbaónál, az Eintracht Frankfurtnál, a Tenerifénél és a Real Madridnál, utóbbival 1997-ben Bajnokok Ligáját nyert.

A diadalt követően a Benficához szerződött, egy évvel később visszatért Bilbaóba, majd 2003-ban átvette a Schalke 04 vezetését. Mindössze 16 hónap elteltével menesztették, 2006 nyara pedig már szülővárosának, a Borussia Mönchengladbachnak a kispadján találta, amelyet edzői pályafutása elején, 1979-től 1987-ig irányított. Ez a megbízatása csupán 2007 februárjáig tartott, azóta munka nélkül állt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását