2024. május 2. - Zsigmond

Mégsem viszgálódik a BKV

Levette napirendjéről hétfőn a BKV Zrt. felügyelőbizottsága a Kocsis István vezérigazgató által kötött tanácsadói szerződések vizsgálatát - tudta meg az MTI a testület tagjaitól.
2009. április 27. hétfő 20:50 - HírExtra
Székely Gábor (SZDSZ) bizottsági elnök közölte, mivel a cég belső ellenőrei még nem fejezték be a tanácsadói szerződések áttekintését, ezért nem időszerű a kérdés bizottsági tárgyalása.

Az MTI információi szerint a felügyelőbizottság egy munkavállalói delegáltja kezdeményezte a téma levételét, s ezt nem kifogásolta egyetlen pártdelegált sem.

Szó esett a felügyelőbizottság ülésén a 4-es metró független mérnökével kapcsolatos kérdésekről. A több száz milliárd forintos beruházásnak évek óta nincs független ellenőrző mérnöke - közölték a testület tagjai. Tájékoztatásuk szerint a Fővárosi Közgyűlés még 2005-ben a felügyelőbizottságra bízta ezt a feladatot ideiglenesen, s ehhez egy szakértőt biztosítottak.

A felügyelőbizottság néhány tagja szerint is jogilag aggályos a jelenlegi helyzet. A független mérnöknek kell ellenőriznie a beruházás műszaki előrehaladását és a számlák kifizetését kellene ellenjegyeznie. A felügyelőbizottság, mint testület, erre a feladatra nem alkalmas, a testület mellé rendelt szakértő jogilag nem felel semmiért.

A felelősség a bizottság tagjaié, akiknek nincs meg a szakértelmük a szertágazó független műszaki feladatokhoz - szögezték le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását