2024. május 3. - Tímea, Irma

A végsőkig húzzák a tárgyalásokat a 4-es metróról

A határidő lejártáig, kedd éjfélig egyeztet a BKV a 4-es metró alagútját építő Bamco konzorciummal, az általuk benyújtott 35 milliárd forintos többletigényről - tudta meg az MTI hétfőn városházi forrásokból.
2009. április 27. hétfő 21:11 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint a Főpolgármesteri Kabinet ülésén Demszky Gábor azonban már arról is szólt, hogy nem csak tárgyalni kell, hanem el kell indítani a beruházás különböző helyszínein a balesetmentes közlekedést biztosító lépéseket, arra az esetre, ha leállna az alagútfúrás.

A két fél közti vita lehetséges megoldásáról tárgyalt hétfőn a BKV Zrt. igazgatósága is. Az MTI-nek városházi politikusok elmondták, hogy egy szakértői anyag szerint nem jár plusz pénz a Bamcónak, sőt túl is fizették a konzorciumot. Ha nem jön létre kedden megegyezés a többletköltségről, szerdán felbonthatják az alagútépítő cég szerződését.

A Bamco 62 milliárdért vállalta a metróalagút fúrását Kelenföldtől a Baross térig, de a fúrópajzsok már egy ideje a Gellért téren leálltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását