2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyurcsány a tisztességről és annak látszatáról

Gyurcsány Ferenc szerint lehet, hogy a szocialisták nem hibátlanok, de ha nem hiszik el róluk és nem tudják bebizonyítani, hogy tisztességesek, akkor baj van. Erről a miniszterelnök a Népszava szombati számában megjelent interjújában beszélt.
2007. október 6. szombat 09:44 - Hírextra
A mi ellenfeleink a morális kérdések - fogalmazott a szocialista párt elnöke, hozzátéve: ha róluk be lehet bizonyítani, hogy nem tisztességesek, akkor bajban vannak.

Véleménye szerint ugyanis az egészségügyi átalakítás vagy az államigazgatás zűrzavarát meg lehet bocsátani, ha a végén a dolgok rendbe jönnek.

Gyurcsány Ferenc úgy látja, a Fidesz nemcsak őt támadja, hanem az egész baloldallal szemben vív morális harcot. "Velem szemben pedig politikai harcot, morális köntösben. Ez két különböző dolog" - hangoztatta.

A miniszterelnök nem érzi, hogy magára maradt volna a politikai élet megtisztítását célzó hét pontjával. A politika belső világának megújításában - mint mondta - a szocialistáknak nincs félnivalójuk, mert "tisztességes és becsületes emberek alkotják a pártot és a frakciót". "Az országgyűlési képviselőcsoport is éppen attól szenved, hogy egyesek vétke miatt az ellenzék őket is meg akarja bélyegezni, én ettől megvédem a pártomat és a frakciómat" - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc az interjúban beszélt arról is, hogy kedd este a tervezett hét pont miatt nagyon szenvedélyes vita folyt a frakcióban. Úgy fogalmazott: hallja a kritikus hangokat, sok képviselő viszont bíztatja, hogy igaza van. "Érzem a támogatottságot.(...) Nincs okunk védekezni, mert a politikusok többsége tisztességes, még ha nem is ez a közítélet" - közölte.

Arra a felvetésre, hogy biztosan jól érzi-e a pillanatot ezek elfogadtatására, a kormányfő azt válaszolta: sem hős, sem hősi halott nem lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását