2024. április 29. - Péter

Fidesz: AZ MSZP brutális csomagot hagy jóvá

A Fidesz szerint egy felhatalmazás nélküli kormány felhatalmazás nélküli brutális megszorító csomagját hagyja jóvá az MSZP szombati választmányi ülésén, és ezzel a szocialisták végérvényesen magukra veszik ezt a csomagot – erről Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője beszélt szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.
2009. április 25. szombat 12:36 - HírExtra
Az MSZP kongresszusa után most a szocialisták választmány ülése is várhatóan jóváhagyja a minden eddiginél brutálisabb megszorító intézkedéseket, ezzel pedig a szocialista párt végérvényesen magára veszi ezt a csomagot, ami ezért az MSZP-csomagja - mondta Cser-Palkovics András annak kapcsán, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök az új kormány tervezett válságkezelő lépéseiről tájékoztatja az MSZP választmányát szombaton.

A Fidesz helyettes szóvivője szerinte erre a brutális megszorításra az MSZP-nek semmilyen felhatalmazása nincsen, ilyen intézkedések megtételére nem kért, és nem kapott felhatalmazást az emberektől.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy az MSZP-csomag nem alkalmas a válság kezelésére, mert munkahelyellenes, legalább 200 ezer munkahelyet sodor veszélybe. Szerinte a csomag hibás logikát követ, hiszen mindent megint a hiány kezelésének rendel alá.

A Fidesz szerint a megszorító intézkedések miatt az amúgy is visszaeső fogyasztás drámai mértékben csökken majd, az adóemelések megfojtják a gazdaságot, és azoktól veszik el a lehetőséget - például a családoktól, az idősektől és a szerényebb anyagi körülmények között élőktől -, akik elsősorban eddig is hazai termékeket vásároltak - mondta a politikus.

Hozzátette, hogy az MSZP-csomag emellett tele van az építőipart sújtó intézkedésekkel, és megszüntet számos adókedvezményt is.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz hogyan szavaz majd a parlamentben, ha a szocialisták benyújtják a csomag intézkedéseit az Országgyűlésnek, Cser-Palkovics András azt mondta: a Fidesz nem támogat felhatalmazás nélküli megszorításokat.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén mit vonnának vissza a csomagból, a fideszes politikus úgy válaszolt: ha a Fidesz megkapja az emberek bizalmát, akkor az Erős Magyarország programja alapján mindent megtesz majd az MSZP-SZDSZ kormányok által okozott károk orvoslása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását