2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ónos eső: a mentősök többször fordulnak

Jelentősen megnőtt a mentők esetszáma az elmúlt órákban az ónos eső miatt; Veszprém megyében egy mentődolgozó is megsérült betegellátás közben - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője szerda kora délután az MTI-vel.
2009. január 14. szerda 15:25 - Hírextra
Tájékoztatása szerint jellemzően Nyugat- és Dél-Magyarországon lett több dolguk a mentőknek. Voltak olyan területek - például Győr-Moson-Sopron és Csongrád megye -, ahol plusz kocsikat is szolgálatba állítottak, erre a a közlekedés lelassulása miatt is szükség volt. Budapesten is dolgozik valamennyi mentőkocsi - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, a mentőautók is nehezebben mozognak a csúszós utakon, vagyis az egy beteg ellátásához szükséges idő - a kórházba szállítással együtt - meghosszabbodott.

Győrfi Pál elmondta: jellemzően elesésből származó végtagtörésekhez, fejsérülésekhez riasztják őket. Szerencsére súlyos közlekedési balesetről az utóbbi órákban nem érkezett hír - jegyezte meg.
A szóvivő beszámolt arról, hogy egy mentődolgozó is megsérült, amikor Veszprém megyében betegellátás közben megcsúszott, elesett, megütötte a fejét, és agyrázkódást szenvedett.

Győrfi Pál kiemelte: nem volt olyan sérült vagy beteg, akit nem tudott volna elérni és ellátni az útviszonyok miatt az OMSZ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását