2024. április 28. - Valéria

Meggyilkolták Eva Rhodest az állatmenhelyen

Megölték a bőnyi állatmenhely tavaly szeptemberben eltűnt 65 éves vezetőjét, a magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodest - közölte a rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatón Győrött.
2009. április 23. csütörtök 18:58 - HírExtra
Eva Rhodes megölésével a rendőrség egy 30 éves ózdi férfit gyanúsít, aki az állatmenhelyen mindössze tíz napig dolgozott alkalmi munkásként - jelentette be Bánhalmi Zsolt ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Bánhalmi Zsolt elmondta: a férfit egy mosonmagyaróvári lopás miatt körözték, és kedden Budapesten fogták el. Meghallgatásakor beismerte, hogy ő ölte meg Eva Rhodest, a bőnyi állatmenhely területén. Pénzügyi elszámolás miatt keveredett szóváltásba az asszonnyal, majd többször úgy fejbe vágta, hogy a sértett életét vesztette.

A testet el akarta égetni, a bizonyítékokat megsemmisítette. Néhány testmaradvány azonban az eleredő eső miatt nem égett el, ezért azokat a szemközti ingatlan udvarán elásta. Ezután magához vette áldozata laptopját és néhány ezer forintját.

A gyanúsított mutatta meg a rendőrségnek a csontmaradványok rejtekhelyét. A csontokról az igazságügyi orvos szakértő előzetes véleményében azt valószínűsítette, hogy egy ötvenévesnél idősebb nő maradványai, amelyek egy évnél nem régebben kerültek a földbe. A csontok további szakértői vizsgálata folyamatban van.

Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: a brit nagykövetségnek hivatalos tájékoztatást adnak az ügyről, testvérét pedig csütörtökön informálták a történtekről.

A testvér, Judith Majlath a kezdetektől arra gyanakodott, hogy a fiatal korában modellként ismert Eva bűncselekmény áldozata lett. Több médiumnak nyilatkozott erről, sőt azt is elérte, hogy egy képviselő a brit külügyminiszter szemére vetette, hogy nem tett lépéseket az eltűnt brit állampolgár felkutatása érdekében.

A rendőrség hónapokon keresztül államigazgatási eljárásban kereste az asszonyt - Judith Majlath emiatt élesen kritizálta a magyar rendőrséget -, eközben egymillió forintot is felajánlott a nyomravezetőnek, de a díjkitűzés nem hozott eredményt.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, ellene emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás, és a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását