2024. április 28. - Valéria

Nincs széthúzás a szlovákiai magyar pártban

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjában (MKP) nincs komoly belső konfliktus vagy feszültség - jelezte hétfőn Csáky Pál, az MKP elnöke.
2009. április 21. kedd 06:30 - HírExtra
A szlovák sajtó ezzel kapcsolatban azt írta, hogy az MKP-ban belső konfliktus van. Csáky ezt cáfolta, s leszögezte: a párt vezetősége sajnálattal vette tudomásul a kilépéseket. Ezt az érintettek saját döntésének tartja. Általános azonban a vélemény, hogy a pártban semmi olyan nem történt, ami erre okot adott volna.

Bauer Edit, európai parlamenti képviselő szerint az MKP nagyon sokszínű párt, s ezért politizálásában olykor ütközhetnek a vélemények, sőt konfliktusok is keletkezhetnek. "Az ilyesmi lényegében minden pártban megtörténhet. Az MKP-ben ez most történt meg első ízben, ezért váltott ki mindez nagyobb figyelmet" - jelentette ki Bauer, aki a párt júniusi EP-választási listáját is vezeti. Bauer Edit szintén sajnálatát fejezte ki afelett, hogy Simon Zsolt elhagyta a pártot. Meggyőződése azonban, hogy ez nem rázza meg az MKP-t.

Simon Zsolt szlovákiai magyar parlamenti képviselő, volt mezőgazdasági miniszter a múlt kedden jelentette be, hogy elhagyja az MKP-t. "Bejelentem, hogy kilépek az MKP-ból. Visszaadom valamennyi pártbeli megbízatásomat, így a besztercebányai megyei elnökséget, a rimaszombati járási elnökséget és tagságomat az MKP országos tanácsában" - közölte Simon. Hozzátette: ezentúl független képviselő lesz. Simon Zsolt döntését többek között Csáky Pál vezetési stílusával indokolta.

Léván azok léptek ki az MKP-ból, akiket "a Simon Zsolthoz kötődő belső ellenzékként határozott meg a szlovák sajtó" - írta az MKP mai vezetéséhez közel álló Felvidék.ma szlovákiai magyar hírportál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását