2024. május 18. - Erik, Alexandra

Pekingből Londonba lovagolnak

Lovon kelt útra Pekingből egy brit és két kínai utazó, hogy Ázsián és Európán áthaladva három év múlva Londonban, a következő nyári olimpiai játékok színhelyén érjenek célba - adta hírül hétfőn a kínai sajtó.
2009. április 20. hétfő 21:38 - HírExtra
A három lovas, Megan Lewis, Li Csing (Li Jing) és Peng Ven-csao (Peng Wenchao) hétfőn, a kora reggeli órákban indult útnak a kínai nagy faltól. Útjuk során áthaladnak Közép-Ázsián, a régi Selyemúton, valamint Európa nagy részén. Különleges kalandjuk alatt jótékonysági célokra pénzt is gyűjtenek.

Az utasok közül a 60 éves Megan Lewis képviseli a következő nyári olimpiai játékok rendező országát. Az egykori földrajztanárnő az "lovas olimpiai barátság" jelszó alatt egyesíti a 2008-as játékok rendezőit a következő szervezőivel.

A 46 éves kínai-orosz származású Li Csing gyakorlott utazó, egy év alatt kilencezer kilométeres utat tett meg magányosan az oroszországi Dél-Uráltól Pekingig. Li rajong Dzsingisz kán lóháton véghez vitt hőstetteiért, köpenyében, hosszú hajával, és sűrű szakállával maga is leginkább egy mongol lovashoz hasonlít. A harmadik kalandor, Peng Ven-csao korábban taxisként találkozott csak a lóerővel, a kormánykereket azért cserélte a gyeplőre, hogy valóra váltsa világjáró álmait.

A 2008-as pekingi olimpia előtt Kínából és más országokból is sokan vállalkoztak hasonló kalandokra, ki biciklin, ki gyalog érkezett a játékokra, de kevesen voltak, akik a lovat választották közlekedési eszközként. 2007-ben a mostanihoz hasonló kaland végződött rosszul, akkor két finn utazót tartóztatott le a pekingi rendőrség. A Kirgizisztánon és Kínán át hatezer kilométert lovagló finneket azért vették őrizetbe, mert hatalmas dugót okoztak a Tienanmen téren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását