2024. május 17. - Paszkál

Gyereküknek kerestek párt a szülők

A pekingi Madárfészek (Nemzeti Stadion) és a Vízkocka (Nemzeti Vízisport Központ) közötti térre meghirdetett házasságközvetítő rendezvényen vörös vagy kék selyemszalaggal a kezében közel 1000 szülő próbált társat találni gyermekének.
2009. április 20. hétfő 21:45 - HírExtra
Kínában gyakori, hogy a szülők és nagyszülők gyermekeik fényképes adatlapjával igyekeznek társat találni a túl elfoglalt, vagy túl félénk lányaiknak, illetve fiaiknak.

A hétvégi társkereső összejövetelre érkezők a vörös színű szalaggal feleséget, a kék színű szalaggal férjet próbáltak találni, s ha a szülők úgy vélték, hogy gyermekeik egymáshoz illenek, telefonszámokat cseréltek.

Ezzel egyidőben a pekingi olimpia nevezetes létesítményei előtti terület csaknem ezer olyan magányos nőt és férfit is vonzott, akik a szüleik segítsége nélkül szerettek volna társat találni. A szervezők szerint a társkeresők száma szombat délelőtt a 2500-at is meghaladta.

A házastárskereső összejövetelek Kína-szerte egyre népszerűbbek, miután a 20-as éveik elején járó fiatalok egyre később, akár 30 éves koruk után szeretnének csak házasságot kötni. A jól képzett fiatalok közül sokan helyezik a házasság elé a karrierjüket, míg mások szigorú kritériumokat szabnak jövőbeli hitvesüket illetően.

A házasságközvetítő irodák a hétvégék és az ünnepnapok mellett a találkáknak olyan különleges dátumokat keresnek, mint a 11. hónap 11. napja, ahol a számjegyek például az egyedülálló, magányos emberekre hasonlítanak.

"A pekingi rendezvénynek méltó helyet keresve esett a választásunk a Madárfészek és a Vízkocka közötti területre" - mondta Csao Jing (Zhao Ying), a társkereső szervezője, remélve, hogy a nevezetes helyszín szerencsét hoz a párkeresőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását