2024. június 1. - Tünde

Oszkó: A legjobb megszorító csomag a cél

Azon vagyunk, hogy a lehető legjobb csomagot állítsuk össze, ezen készek vagyunk tovább dolgozni - szögezte le Oszkó Péter pénzügyminiszter, a kormány programját kritizáló fideszes felszólalásra reagálva hétfőn az Országgyűlésben.
2009. április 20. hétfő 16:22 - HírExtra
A pénzügyminiszter első parlamenti hozzászólásában a fideszes Varga Mihály napirend előtti felszólalására reagálva úgy fogalmazott: "komolyan mondom, nagyon szívesen meghallgatunk minden konstruktív javaslatot". Az ellenzéki képviselő azért kritizálta a kormányt, mert szerinte a most bejelentett csomag brutális megszorítás, amely csak a költségvetési hiány kompenzálásról szól, a gazdasági növekedési beindításáról nem.

Oszkó Péter ugyanakkor hangsúlyozta: a kritikákat akkor tudja értelmezni, ha ezek mellett van alternatív javaslat.

Szerinte Magyarországnak az új munkahelyekre van szüksége, ezért ezt szolgáló intézkedéscsomagot kell összeállítani. A pénzügyminiszter azt mondta: a csomag részét kell képeznie, hogy a munkát terhelő adók, közterhek csökkenjenek, e lépésnek pedig forrása lehet a vagyon és a fogyasztás magasabb adóztatása.

Egy ilyen csomag "kifejezetten, együttesen, intenzíven" az aktivitásra, nem pedig a megkeresett jövedelemből való fogyasztásra ösztönöz - szögezte le Oszkó Péter.

A pénzügyminiszter azt mondta: bizonyítani szeretné, hogy nem a szavak, hanem a tettek embere, és nyitott arra, hogy kialakuljon egy szakmai párbeszéd, hogy az ország ne csak egy évre, hanem hosszabb távra is tudjon tervezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását