2024. június 16. - Jusztin

Bajnai segít a devizahiteleseken?

Bajnai Gordon az Európai Uniónál akarja meggyorsítani annak az intézkedésnek a jóváhagyását, amely kétéves türelmi időszakot adna a válság miatt munkanélkülivé váló hiteltartozással rendelkező embereknek, hogy ne veszíthessék el a lakásukat. A miniszterelnök erről a Magyar Televízió Szólás Szabadsága című műsorában beszélt vasárnap.
2009. április 20. hétfő 06:11 - HírExtra
Hozzátette: a bankokkal arról szeretnének tárgyalni, hogy legyen lehetősége a devizahiteleseknek a törlesztőrészletük plafonjának meghatározására. Vagyis ha valakinek az árfolyamváltozások miatt a törlesztőrészlete forintban átlép egy bizonyos szintet, akkor választhassa azt a lehetőséget, hogy a havi részlet nem emelkedik tovább, cserébe viszont az eredeti futamidőnél hosszabb ideig fizeti a kölcsönt.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: az nem merülhet fel, hogy valaki egyáltalán ne fizessen, de ha tudja vállalni azt az összeget, vagy annál egy kicsit többet, mint amennyi forintra átszámítva eredetileg a törlesztőrészlete volt, akkor igénybe vehetné egy-két évre ezt a lehetőséget.

Azokra a sajtóhírekre reagálva, miszerint Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója lehet a gazdasági tárca új vezetője, azt mondta: nem ismeri Füzes Pétert, és vasárnap is tárgyal miniszter-jelöltekkel. Hozzátette: továbbra is az a szándéka, hogy a jövő héten megnevezi új jelöltjét.

Vahl Tamás visszalépésével kapcsolatban elmondta, hogy igyekezett elővigyázatos lenni, ezért is keresett olyan szakembert a posztra, aki köztiszteletben áll. Felidézte: szerda délután, a Transparency International információiból tudta meg a kartell-ügyet, és csütörtökön reggel megkérte Vahl Tamást, hogy lépjen vissza a jelöltségtől.
Bajnai Gordon szerint Vahl Tamás ezt megértéssel fogadta.

Ennek a kormánynak a hitelét annak kell adnia, hogy olyan emberek vannak benne, akiket nem lehet eredményesen támadni - fogalmazott a kormányfő.

Arra a kérdésre, hogy ő maga nem tehertétel-e saját kormányának a Hajdú-Bét ügy miatt, azt válaszolta: a politikai erők egymás elleni harcának része a karaktergyilkosság, amelyben egy-egy politikust megpróbálnak befeketíteni.

A miniszterelnök úgy vélte, kormánya kitölti egyéves mandátumát, és meg lesz a parlamenti többség a válságkezelő program elemeinek elfogadásához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását