2024. április 20. - Tivadar

Németh Zsolt a rendőrség kommunikációját kritizálja

A biztonsági és adatvédelmi részleteken kívül a rendőrségnek mindent el kellene mondania a közvéleménynek - mondta Németh Zsolt rendőrségi főtanácsos.
2009. április 19. vasárnap 07:55 - HírExtra
A rendőrtiszti főiskola tanszékvezető tanára kiemelte: a kiskunlacházi gyilkossági ügy nyomozásának kezdetén vissza-visszatérően azt erősítette a rendőrség, hogy jó nyomon járnak, s hamarosan meglesz az elkövető, ám másként alakult, s egyelőre nincs kecsegtető szál. Az emberek joggal teszik fel a kérdést: miért? Ha tudnák, hogy képbe került egy lehetséges elkövető, ám bizonyos okok miatt ki kellett őt zárni a „körből”, vagy ha tisztában lennének azzal, milyen sziszifuszi, gyakran rémunalmas munkát végeznek a nyomozók egy ilyen nagy horderejű gyilkosság felderítése érdekében, enyhülne az emberek rendőrség iránti dühe - vélekedett Németh Zsolt.

Ki kellene tehát ülnie a nyomozás vezetőinek, s megosztani az emberekkel mindent, ami megosztható. A nevek, a biztonsági és adatvédelmi részletek kivételével fel kellene tárniuk, hogy mit tettek eddig, miben bíztak és miért, illetve hogy hol tartanak most. Ha folytatódik a „titkolózás”, lassan senki nem hisz már el semmit a rendőröknek.

Németh Zsolt szerint az adatok arra utalnak, hogy Kiskunlacházán egy kapcsolatteremtési és szexuális problémákkal küzdő ember ölt, ilyenekből sajnos elég sok él közöttünk - mondta. Tatárszentgyörgyön pedig valószínűleg egy rendezett életet élő, sikeres és igen fegyelmezett „igazságosztó” húzhatta meg a ravaszt. Olyan öntörvényű ember, aki nem bízik a jogállami normákban, s akiben a cigányságra „kihegyezett” előítéletek élnek. Valószínűleg nem egyedül érkezett a házhoz, hiszen egy gyilkosság utáni felfokozott lelkiállapot következtében könnyen közlekedési hibát ejthetne. Sofőrre volt tehát szüksége.

Németh Zsolt úgy gondolja, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkos - jelleméből fakadóan - előbb-utóbb dicsekedni fog a hozzá közel állóknak vélt hőstettéről, hiszen számára fontos, hogy mások is tudják, mekkora hatalommal rendelkezik. Csakhogy a mostani bizalmasból később haragos válhat, aki „súghat” a rendőrségnek - ez szinte törvényszerű - hangsúlyozta.

Tavaly november 23-án ismeretlen tettes megölte a kiskunlacházi diszkóból hajnalban gyalogosan hazafelé tartó 14 éves H. Nórát, akinek holttestét a művelődési központtól nem messze lévő kiserdőben találták meg. A nyomozás nagy erőkkel indult, s összesen 11 millió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek, ám a rendőrség még nem találta meg a tettest.

Február 23-ára virradóra Tatárszentgyörgy cigánytelepén, az utca utolsó házában történt a brutális bűncselekmény, amelyben egy kisfiút és édesapját ismeretlenek agyonlőtték, házuk teljesen kiégett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bakos Sándor
2009. április 19. 07:07
Annyira kis ország vagyunk,hogy az ilyen horderejű ügyek 1-2 nap alatt felgöngyölíthetők lennének,ha az elkövetők nem állnának "nemzetiségi védelem" alatt! De úgy nehéz, hogy a rendőrnek nem szabad kinyilvánítania, hogy kire/mire gondol! Érdekes, hogy vannak ügyek, melyek 7-8 évig bírósági fázisban vannak és vannak, amelyekben 2 nap alatt rögtön ítéletet kapnak az "elkövetők" !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását