2024. április 20. - Tivadar

Párt lesz a Tisztelet Társasága

A Fővárosi Bíróság csütörtökön bejegyezte a Tisztelet Társaság Pártját - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.
2009. április 17. péntek 16:11 - HírExtra
A szervezet közleményében azzal indokolja döntését, hogy az európai parlamenti választásokon csak párt indulhat, civil szervezetek és magánszemélyek ezt nem tehetik meg.

Mivel szabályok miatt a Tisztelet Társasága a szépkorúak érdekképviseletét nem tudná megvalósítani az európai parlamenti választáson, pártot hívott életre - teszik hozzá.
A párt pénteki elnökségi ülésén határozott arról, hogy nyilvántartásba vételét kezdeményezi az Országos Választási Bizottságnál, egyben megkezdi a tárgyalásokat más civil szervezetekkel, melyek szintén nem indulhatnak az európai parlamenti választásokon - olvasható.

Mint írják, a Tisztelet Társaság Pártjának programja egyebek közt tartalmazza azt a megoldást, amely a 13. havi nyugdíjat megmenti, a közszféra megszorítását enyhíti és csaknem 300-400 milliárd forint bevételről gondoskodik a költségvetésnek négy hónapon belül. A párt elnökségi ülésen dönt a támogatható jelöltekről és a listán betöltendő helyükről is - írják a közleményben.

A közlemény szerint a párt elnöke Gosztonyi János, alelnöke pedig Schmuck Andor.
A Tisztelet Társasága neve 2006-ban vált ismertté, mikor az MDF és a Tisztelet Társasága választási megállapodást kötött egymással, és a szervezet ennek alapján delegálhatta a demokrata fórum listájára Vas Jánost, aki így szerezhetett parlamenti mandátumot.

A társaság tavaly október 8-án kezdeményezte az MDF-el kötött 2006-os választási megállapodás felbontását, és felszólította Vas János országgyűlési képviselőt, hogy lépjen ki az MDF-frakcióból és függetlenként képviselje a szépkorúakat az Országgyűlésben.

Vas János október 10-én jelentette be, hogy eleget téve a Tisztelet Társasága felhívásának, kilép az MDF képviselőcsoportjából, majd december 15-én kilépett a Tisztelet Társaságából is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását