2024. május 19. - Ivó, Milán

Obama Kubával békülne

Nyitva hagyta a lehetőséget Barack Obama a kubai-amerikai viszony további javítása előtt, de ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a szigetország előbb viszonozza az amerikai szankciók minapi enyhítését.
2009. április 17. péntek 08:20 - HírExtra
Az amerikai elnök úgy vélte, hogy az Egyesült Államok ezzel tanúbizonyságot tett jóindulatáról. Obama leszögezte, hogy az Egyesült Államok nem fogja egyoldalú döntéssel feloldani a kommunista vezetésű szigetországgal szemben öt évtizede bevezetett kereskedelmi embargót, még akkor sem, ha azt széles körben kudarcnak, Washington és Latin-Amerika viszonyát bonyolító tényezőnek tekintik.

Az amerikai elnök előbb látni szeretné a kubai változások jeleit, a kubai állampolgárok utazási és szólásszabadságát korlátozó rendelkezések enyhítését, mielőtt további kezdeményezéseket tenne. Egyúttal felszólította Havannát a politikai foglyok szabadon engedésére. A szigetországban bebörtönzött politikai foglyok számát mintegy kétszázra becsülik, Havanna az Egyesült Államok zsoldosait látja bennük.

Obama hasonlóan nyilatkozott a CNN amerikai hírtévének, s hasonlóan foglalt állást Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is haiti látogatásán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását