2024. május 14. - Bonifác

Nők is indultak a bajuszversenyen

Két és fél hónap alatt a legpompásabb bajuszt növesztve Amit Kumer nyerte meg az Extremely Hungary amerikai magyar kulturális évad keretében rendezett New York-i bajuszverseny fődíját.
2009. április 17. péntek 10:34 - HírExtra
A zsűri döntése alapján a harmincas éveiben járó amerikai fiatalembernek volt a versenyzők között a legnagyobb, legdúsabb bajsza. Két személyre szóló budapesti repülőutat nyert, valószínűleg nyáron utazik öt napra a magyar fővárosba - tájékoztatta az MTI-t Gyárfás Eszter, az Extremely Hungary-t szervező New York-i Magyar Kulturális Intézet igazgatóhelyettese.

A bajusznövesztő versenyen a startpisztoly február 1-jén dördült el Brooklyn városrész Williamsburg kerületében, a Radegast Hall and Biergarten sörözőben, ugyanott, ahol - helyi idő szerint - csütörtök este eredményt hirdettek.

A versenyre 60-an neveztek be, köztük 6 lány, az úgynevezett Frida kategóriában ugyanis a legszebb női bajuszt díjazták. A hölgyek között Liz Rimer lett az első: teljesítményével nem ért a férfiak nyomába, de két és fél hónap alatt valódi bajszot növesztett.

A tekintélyes zsűrinek mások mellett Michael Benjamin brooklyni festőművész, Berecz Ágnes New York-i művészettörténész és kritikus, Janet Ginsburg amerikai író-producer és Michael W. Haar New York-i mesterborbély volt a tagja.

A művészi bajusz osztályban a Nina/Aya nővérek nyertek. Másfél méteres textilbajuszt készítettek maguknak magyar hímzésekkel, úgy bújtak bele a gigantikus műszőrzetbe.
A bajuszversenynek egy magyar győztese is lett, Révész András az úgynevezett profi bajusz kategóriában nyert "egy bajuszhosszal" (a hét kategória közül ebben a borotvált arc nem volt nevezési feltétel).

A díjkiosztó díszvendége volt Polgár Viktor New York-i főkonzul, aki otthon érezhette magát az eseményen hamisítatlan magyar bajuszával - bár ő nem indult a megméretésen.

Az amerikai magyar kulturális évad januárban, kéthetes koncertsorozattal vette kezdetét a Carnegie Hallban. A novemberig tartó fesztivál keretében több száz magyar művész több mint 120 eseményen mutatkozik be New York és Washington legrangosabb kulturális intézményeiben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását