2024. május 25. - Orbán

Majdnem 20 milliárd a HospInvest adóssága

Az egri kórházvédők adatai szerint 17,2 milliárd forint a HospInvest adóssága, ebből 1,2 milliárd már lejárt tartozás - közölte pénteken az Egri Kórházvédők Egyesületének elnökségi tagja.
2009. április 17. péntek 17:10 - HírExtra
Ugyanakkor a cég jegyzett tőkéje mindössze 846 millió forint, a tőketartaléka pedig 750 millió forint - mondta sajtótájékoztatón Szabó Pál Egerben.

Hozzátette: ebben a helyzetben arra szólítják fel a hevesi megyegyűlés szocialista elnökét, hogy azonnal mondja fel a HospInvesttel kötött, a kórház működtetéséről szóló szerződést.

Az adatok a HospInvest közgyűlésének jegyzőkönyvéből származnak. Ugyanis a cég anyagi helyzetét bemutató jegyzőkönyvet eljuttatták a hitelezőkhöz. Számukra pedig egy, a pénzéért aggódó hitelező küldte el a dokumentumot. Eszerint a HospInvest Zrt. mintegy 1000 partnerének tartozik - mondta.

Közölte, hogy a HospInvest az ÉMÁSZ áramszolgáltatónak 880 millió forinttal adósa. Ugyanakkor a gázszolgáltatónak, a TIGÁZ-nak csak azért nem tartozik 13 millió forinttal, mert tudomásuk szerint a hevesi megyegyűlés kiegyenlítette a számlát.

A szemétszállításért 4,4 millió forinttal, a mosodának 24 millió forinttal tartozik a HospInvest. Ugyanakkor 581 ezer forintjukra várnak az anyatejet szolgáltató kismamák, az Országos Vérellátó Szolgálattal szemben pedig 30 millió forint adóságot halmozott fel a társaság - sorolta a tételeket a kórházvédő.

Szerinte ez utóbbi kiegyenlítetlen számla "halálos veszélybe" sodorja a Heves megyei betegeket.

Arról is beszámolt: nem értenek egyet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bíróság csütörtöki ítéletével, amelyben felfüggesztette azt az eljárást, amelyet az egri önkormányzat indított az Országos Tisztiorvosi Hivatal határozatával szemben. A város szerint ugyanis jogszabályba ütközően kapta meg az egri kórházra vonatkozó működési engedélyt a HospInvest.

A bíróság úgy döntött megvárja, amíg jogerősen lezárul az a per, amelyet szintén Eger indított, a hevesi megyegyűlés és a HospInvest által kötött, az egri kórház vagyonkezeléséről szóló szerződés megsemmisítése érdekében.

Szabó Pál szerint ugyanis a két ügynek semmi köze egymáshoz, hiszen az egyik egy polgári per, a másik pedig egy hatósági határozat ügyében indult.

Mánya Kristóf, az egyesület szóvivője elmondta, hogy a HospInvest 70 orvossal kötött vállalkozói szerződést.

Ennek kapcsán az egyik legnagyobb veszélynek nevezte, hogy távozni fognak azok a orvosok, akik nem kapják meg a pénzüket, akkor pedig gyógyítók híján végleg összeomlik a betegellátás.

A sajtótájékoztatón közölték, hogy "Tavaszi nagytakarítás kórházunkért, hazánkért" címmel demonstrációt tartanak április 23-án Egerben a Dobó téren.

A HospInvest elnöke az elhangzottakra reagálva az MTI érdeklődésére elmondta: a társaság gazdasági helyzete a hitelezők számára kiadott közbenső mérleg egésze alapján ítélhető meg és nem kiragadott, véletlenszerűen összeadott számok alapján.
Egyébként nem az első alkalom, hogy a "kórházrombolók" nem tudnak értelmezni egy mérleget - fogalmazott Kollányi Gábor.A HospInvest Zrt. április 3-án kért csődvédelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását