2024. május 9. - Gergely

A megyei elnökök dumálták rá Bajnait?

A kedden miniszterelnökké választott Bajnai Gordont az MSZP megyei elnökei győzték meg, hogy elvállalja a kormányfői posztot.
2009. április 16. csütörtök 06:31 - HírExtra
Bajnai Gordon az interjúban elmondta, a lemondását követő hét csütörtökének éjjelén fölhívta Gyurcsány Ferenc, és megkérdezte tőle, hogy "ha minden kötél szakad, vállalná-e a miniszterelnökséget". "Ez még nem győzött volna meg, nemet mondtam" - fogalmazott Bajnai Gordon.

Mint olvasható, a jelenlegi kormányfőt az már inkább meggyőzte, "amikor másnap, egy újabb sikertelen kör után ugyanezt egy sor szocialista megyei elnök is megerősítette. Ekkor jutottam arra az elhatározásra, hogy nem szabad nemet mondani a fölkérésre, mert valóban komoly veszélyben van az ország a gazdasági válság miatt, és arra is van esély, hogy a szocialista párt vállalja egy kemény válságkezelés parlamenti felelősségét".

Bajnai Gordon az interjúban arról is beszélt, hogy már nem sokáig akart kormánytag maradni. "Az MSZP márciusi kongresszusát megelőző hetekben egy kormányülés után bementem Gyurcsány Ferenchez, és azt mondtam neki, hogy ha nem tudunk lényegesen nagyobbat lépni, ha nem tudjuk fölerősíteni a helyes irányba haladó, de az események mögött kullogó válságkezelést, akkor lemondok".

Bajnai Gordon leszögezte nem tudott Gyurcsány Ferenc távozási szándékáról. "Váratlan fordulat volt számomra is, hogy lemondott, amivel egyébként új esélyt teremtett a szükséges nagyobb, bátrabb lépésekre" - fogalmazott.

A kormányfővel készült teljes interjú a Népszabadság csütörtöki számában jelenik meg - írta a nol.hu.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását