2024. május 9. - Gergely

Kissé elmozdult a forint

Az euró árfolyama 290 és 291 forint körül ingadozott nap közben, majd az új kormány alakulásával kapcsolatos híreket követően hirtelen erősödésnek indult és fél öt körül 288 forintnál járt.
2009. április 14. kedd 17:27 - HírExtra
Az eurót 290,57 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben kedden délután négy órakor, szemben a hosszú hétvége előtti utolsó kereskedés nap délutánján tartott 290,71 forinttal. A jegyzés a nap folyamán 290 környékén járt, de kora délután 291 fölé is emelkedett egy rövid időre. A kereskedők alacsony forgalomról számoltak be. A hosszú hétvégét követő piaci nyitás nem hozott kedvezőtlen hangulatot a térség devizái számára, mindössze a cseh korona szenvedte meg a vártnál rosszabbnak bizonyult ipari termelési és kiskereskedelemi forgalmi adatokat.

A kereskedők szerint a zloty kedvező "hátszelet" kapott a februárban váratlanul pozitívba fordult folyó fizetési mérleg adattól, valamint egy újabb flexibilis IMF hitelkeret lehetséges megnyitásának hírétől.

A forint esetében árfolyam kilengésekkel tarkított enyhe erősödésre számítanak a kereskedők rövid távon a 285-ös küszöb irányába, amennyiben nem következik be negatív fordulat a javulásnak indult kockázatvállalási hajlandóságban a nemzetközi piacokon. A forint gyengülésével szemben erős ellenállás jelentkezhet a 298-300 forintos tartományban, az erősödés pedig 284 környékén nyerhet új lendületet.

A megalakuló kormány költségvetési szigort növelő intézkedései a forint erősödését támogatják, a kormány mozgásterének szűkülésére utaló jelek pedig gyengíthetik a forintot.

A dollárt 218,98 forinton jegyezték délután négy órakor, a pénteki 221,52 forint után. Az eurót 1,3266 dolláron jegyezték délután a nemzetközi devizapiacon a hajnali 1,335 feletti jegyzés után. Az euró/dollár árfolyam lényegesen nem változott a hosszú hétvége alatt, az EKB keddre 1,3276 dollárban állapította meg az euró referencia árfolyamát az előző heti utolsó, csütörtöki 1,3273 dollárhoz képest. A svájci frank jegyzése 192,08 forint kedden délután a péntek délutáni 190,86 forinttal szemben. A japán jent (100 jen) 220,82 forinton jegyzik a pénteki 220,99 forint után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását