2024. április 25. - Márk

Folytatódik az ötéves útfelújítás

Folytatódnak szerdán az útfelújítások a fővárosban a 2005-ben indított Podmaniczky Program keretében - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel kedden.
2009. április 14. kedd 15:06 - HírExtra
Az ötéves program során 2010 végéig megújul több mint 530 kilométer, a főváros kezelésében lévő utak mintegy 53 százaléka. Idén 43 különböző útszakasz kap új aszfaltburkolatot, amely összesen 36 kilométernyi felújított utat jelent Budapesten - tudatták.

Jövőre további 75 kilométer fővárosi út újulhat meg - áll a közleményben.

A munkálatok a XIV. kerület Öv utca, Erzsébet királyné útja és Telepes utca közötti szakaszán folytatódnak szerdán. A munkálatok során a mintegy 782 méter hosszú útszakaszon lemarják a régi útburkolatot, majd két rétegben aszfaltoznak, emellett újjáépítik a betonszegélyeket. A felújítás során erősített szerkezettel újjáépítik a buszmegállókat is - írta a közlemény.

Rámutattak: a nettó 55 millió forintos felújítás alatt mindkét irányban közlekedhetnek az autók, de időszakosan lehet számítani korlátozásra, egysávos forgalomra. A kivitelezés teljes időtartama alatt 30 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás, valamint parkolási tilalom lép életbe az érintett szakaszon.

A közlés szerint a forgalomba helyezés várható időpontja április 27-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását