2024. június 15. - Jolán, Vid

Már két ítélet fociügyben

Két ember esetében már ítéletet hozott a Nyíregyházi Városi Bíróság a szombati Nyíregyháza-Debrecen labdarúgó mérkőzés ügyében. Elzárásra ítélték mindkettőjüket kedden, egy ideig a nyíregyházi stadionba se mehetnek be. A meccs után öt embert vettek őrizet
2007. szeptember 25. kedd 12:31 - Hírextra

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a bíróság két szurkolót ítélt el kedden délelőtt fél tizenkettőig - egyiküket hatvan, a másikat negyven napi elzárásra, emellett mindkettőjüket két évre kitiltoták a nyíregyházi stadionból.

Az indoklás szerint a mérkőzés alatt a két drukker bement a kordonnal elzárt területre, verekedést provokáltak, és ezt a rendőrök többszöri felszólítására sem hagyták abba. Az ügyvédek és a vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen. Az egyik ügyvéd azt mondta, hogy az ítélet szerintük túl súlyos az ügyhöz képest. A két embert egyébként rendzavarás miatt ítélték el hivatalosan.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, szombaton a Nyíregyháza-Debrecen meccs utána rendőröknek a stadionba is be kellett menniük, amikor a vendégszektor szurkolói áttörték a kordont. A meccs után Nyíregyháza nyolc pontján volt rendbontás, az egyenruhások többször kénytelenek voltak kényszerítő eszközöket alkalmazni, lovas rendőröket bevetettek.

Kilenc szurkolót állítottak elő, vegyesen a hazai és a vendégtáborból. Ötöt közülük őrizetbe vettek garázdaság és rendzavarás miatt, egy ember ellen pedig feljelentést tettek az ügyészségen, miután sörösüveggel dobott meg egy lovas rendőrt.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását