2024. május 6. - Ivett, Frida

Erősödik a Stupid Fun Club

Will Wright, a világ egyik leghíresebb játékfejlesztője, a Sim City és a Sims alkotója, a Maxis társalapítója elhagyja az Electronic Arts kötelékét, hogy saját vállalkozásba fogjon - olvasható a GameSpot játékhonlapon.
2009. április 14. kedd 08:15 - HírExtra
Wright ezentúl saját cégében dolgozik tovább, melyet Stupid Fun Club névre keresztelt, és amelyről igazából nem teljesen világos, hogy mivel is foglalkozik. A cég honlapján mindössze ennyit lehet olvasni: "A Stupid Fun Club egy szórakoztatóipari cég. Az itt kidolgozott ötleteket videojátékokban, online termékekben, történetmesélős médiumokban és más otthoni termékekben is megtaláljuk." Ebbe akár a film és a műanyag játék is beletartozhat - tette hozzá Wright egy nyilatkozatában.
    
A Wright által alapított Maxis természetesen továbbra is az Electronic Artsnak dolgozik, azonban ezentúl a fejlesztőzseni közreműködése nélkül. A Stupid Fun Club mindezidáig leginkább robotokat készített, és ezekről forgatott videókat. Az Electronic Arts és Wright azonban nem vágott el minden köteléket, amit az is bizonyít, hogy a Stupid Fun Club csak felerészben az övé: a másik felét a multicég birtokolja. 
    
A híres fejlesztő már egy éve tervezte ezt a lépését és az Electronic Artsszal folyamatosan tárgyalta ennek a részleteit. "Ez egy hosszútávra szóló döntés volt és nem akartam elsietni" - nyilatkozta Wright a GameSpot újságírójának adott interjújában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását