2024. június 7. - Róbert

MSZP: Szakértővel alakítottuk ki az árakat

Igazságügyi szakértő igénybevételével alakította ki az önkormányzat a XIII. kerületi Ipoly utcában található ingatlan árát - reagált a helyszínen Magos Péter (MSZP), a körzet egyéni önkormányzati képviselője az SZDSZ pénteki sajtótájékoztatójára, amelyen helyi politikusaik az ingatlan kikiáltási árát kifogásolták.
2009. április 10. péntek 16:00 - HírExtra
Magos Péter elmondta: a XIII. kerületi önkormányzat nagy többséggel fogadta el az Ipoly utcai terület szabályozási tervét, amely komplex elképzelés, ugyanis a megépíthető épület mellé a pályázót kötelezik egy mélygarázs megépítésére és zöld terület kialakítására.

A pályázat nyílt, és árverés keretében bonyolítják le, tehát bárki elindulhat - jegyezte meg. Hozzátette: a kikiáltási árat, nettó 330 millió forintot, igazságügyi szakértő igénybevételével alakította ki az önkormányzat.

Hangsúlyozta, hogy a 115 ezer forintos négyzetméterenkénti ár közel duplája annak, amelyért Demszky Gábor főpolgármester értékesített néhány hónapja egy, a szóban forgó területtől 700 méterre lévő fővárosi telket.

Az MSZP-s képviselő kifejtette, hogy az Újlipótvárosban tervezett fejlesztések ellen nem először tiltakozik a Fidesz, és most az SZDSZ képviselőcsoportja.

"A már tervezés alatt álló Újlipótvárosi Közösségi Ház megépítése ellen is tiltakoztak. Akkor állítólag több ezer aláírást gyűjtöttek, amelyet azóta sem látott senki" - közölte.

Szabadai Viktor, az SZDSZ XIII. kerületi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy méltánytalanul alacsony áron írták ki eladásra Újlipótváros utolsó nagy, beépíthető ingatlanát.

A politikus elmondta: a mintegy 2900 négyzetméternyi ingatlant 115 ezer forintos négyzetméterenkénti kikiáltási áron adnák el, amellyel szerinte a kerület jelentős érdeksérelmet szenvedne. Hozzáfűzte: kezdeményezik a kerületi önkormányzati testület rendkívüli ülésének összehívását, hogy újragondolják, hogyan értékesítsék a területet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását