2024. május 5. - Györgyi

Előzetesben az "áramos" szurkáló

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája a kerítésébe áramot vezető kisari férfit, aki később anyját is megszúrta egy késsel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2009. április 9. csütörtök 21:27 - HírExtra
A gyanúsított még április 1-jén házának utcafronti drótkerítésébe 220 V feszültségű áramot vezetett, amelyet feszültség alá helyezett, majd eltávozott lakásából; a kerítést a szomszédban lakó férfi munka közben kétszer is megfogta - emlékeztetett Nyakó Zsuzsanna. Hozzátette: a drótkerítéstől a férfi áramütést szenvedett, de nem sérült meg.

A gyanúsított ezen kívül április 6-án anyját is megsebesítette. Ittasan hazatérve, egy konyhakéssel vacsorázni kezdett, majd elhatározta, hogy megöli, "kiiktatja" az ágyon fekvő anyját. A kezében tartott konyhakéssel megdobta az anyját, akinek így 8 napon túl gyógyuló hasfali sérülést okozott. Nyakó Zsuzsanna elmondta: a gyanúsítottat korábban a bíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amiből feltételes kedvezménnyel szabadult; az újabb bűncselekményt a feltételes szabadság hatálya alatt követte el.

Az előzetes letartóztatásba helyezést a bíró a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére tekintettel hozta meg, illetve az indoklása szerint tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, vagy - tekintettel előéletére - újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el - mondta a bírósági szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását