2024. május 5. - Györgyi

Durva! Alkoholista a Barátok közt tinije!

Mi történt, hogy már az ártatlan Bandika is ivásra adja a fejét? Most tényleg túllőttek a célon a sorozat írói.
2009. április 9. csütörtök 11:59 - HírExtra
A népszerű sorozat, a Barátok közt fiatal Bandikája a tegnap esti részben sunyiban leitta magát. Hogy miért tette ezt, és hogy mennyire mutat ez a jelenet jó példát a gyerekeknek? A Barátok közt stábja biztosan tudja.

Miért adta szegény Bandika fejét az ivásra? Mi másért is, mint szerelmi csalódás miatt. Kezében egy üveg borral kivonult a közeli parkba, majd nagyot kortyolt az italból. Eleinte még húzogatta a száját, de egyre jobban belejött az ivásba. Szerette volna bebizonyítani, hogy már férfivá érett, s úgy találta, ezt a legjobban egy üveg borral tudná megvalósítani.

Úgy érezte, hogy az alkohol férfivá teszi, és így majd sikeresen meghódíthatja álmai szerelmét, Lindát, aki nem más, mint Bartha Zsolt újonnan előkerült lánya.

A Bandikát alakító Bereczki Gergő élvezte a forgatást, és örömmel mesélt új élményeiről.

- Nincs tapasztalatom ezen a téren. A rendező sokat segített, hogy hitelesen el tudjam játszani ezt a szerepet. Úgy gondolom, Bandika egy életre megtanulta, hogy így nem lopja be senkinek sem a szívébe magát, és még bajba is kerülhet. – árulta el Gergő.

A kis színész még csak tizenkét éves, és elmondása szerint sosem nyúlna alkoholhoz amiatt, hogy meghódítson egy lányt. A forgatáson természetesen tiszta meggylevet ivott, így imitálták a vörös bort.

- Nem hiszem, hogy aki iszik az bejön egy lánynak. Nem próbálnám meg így felhívni magamra a figyelmet. Ha nagyobb leszek, virággal és bókokkal fogok udvarolni. – tette még hozzá nagyon aranyosan Gergő.

Ez egy nagyon szép gondolat, és nem is kell megkérdőjelezni, hogy nem gondolta volna komolyan. Az biztos, hogy manapság sajnos igenis menőnek számít a fiatalok körében, ha valaki alkoholt fogyaszt, ha lány, ha fiú.

Emiatt az is megkérdőjelezhető, hogy a rendező, és a forgatókönyvíró nem nyúltak-e bele valami olyan szituációba, amit nem kellett volna bolygatni, legalábbis nem így. A fiatalok nagy része nem fogja fel, hogy mi lenne ennek a negatív mondanivalója, sokan kedvet kaphatnak, ráadásul, ha már a Barátok közt fiatalja is alkoholt vesz magához, akkor ők miért ne tennék.

Biztos, hogy kitaláltak az írok valami tanulságot a történet végére, és az is, hogy a kis Bandika nagyon meg fogja járni ezt a kis kalandot. Csak azt felejtik el, hogy mivel egy folytatásos sorozatról van szó, ami nem is túl hosszú, így gyakorta fordul elő, hogy nem mindenki követi pontosan a részeket.

Aki nem látja a történet végét, annak az is könnyen benne maradhat a fejében, hogy Bandika igenis alkoholista. Ez pedig nem mutat valami pozitív példát a fiatalok szemében. A Barátok közt stábnak jobban el kellett volna gondolkodnia ezen a jeleneten.
Forrás: HírExtra/BORS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását