2024. június 1. - Tünde

Az MDF lerövidítené a képviselők vakációjának idejét

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nyári szünete ne legyen hosszabb három hétnél, a válságkezelés folyamatos szakmai és politikai kontrollja érdekében - közölte Herényi Károly elnökhelyettes csütörtökön az MTI-vel.
2009. április 9. csütörtök 12:06 - HírExtra
Az MDF levélben fordul a parlamenti pártokhoz, hogy az alkotmánynak megfelelően a képviselők legalább egyötöde írásban kezdeményezze a rendkívüli ülésszak megtartását - olvasható az ellenzéki politikus közleményében.

Az MDF-es képviselő szerint Magyarország kritikus időszak előtt áll, a következő hónapokban a halaszthatatlan lépések folyamatos munkát igényelnek, a döntések meghozataláért felelős Országgyűlés ebben a helyzetben nem engedhet meg magának két-három hónapos nyári szünetet.

Hozzátette: a jelenlegi helyzetben létfontosságú, hogy a szükséges válságkezelő lépések szünet nélkül és folyamatos parlamenti ellenőrzés mellett menjenek végbe.

Herényi Károly azt írta, hogy az MDF a parlamentáris demokrácia híveként csak a folyamatos országgyűlési ellenőrzésben lát garanciát arra, hogy a közeljövőben felálló új kormány megfelelő kontroll mellett végzi munkáját.Az ország érdeke előbbre való a képviselők vakációjánál - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását