2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Már úton a magyar segély

Szerda hajnalban elindult a magyar segélycsoport a földrengés sújtotta Olaszországba; a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hárommillió forinttal segíti a l,aquilai természeti katasztrófa rászorultjait.
2009. április 8. szerda 08:30 - HírExtra
Budapestről a segélyszervezet humanitárius szakértője és orvosa indult a hétfői földrengés helyszínére. A csapat nem Magyarországról visz segélyszállítmányt, hanem a helyszínen szerzi be a károsultak számára szükséges holmikat.

A hárommillió forintos összeget a segélyszervezet római partnerével egyeztetve használják fel: várhatóan egészségügyi és higiéniás eszközöket, élelmiszereket, hálózsákokat és takarókat fognak belőle beszerezni, amelyeket azután átadnak a sérülteknek és a károsultaknak.

A tervek szerint a segélycsapat szerdán este érkezik meg az olasz fővárosba, onnan szervezi majd meg akcióját a Rómától valamivel több mint száz kilométernyire lévő helyszínre.

A jelentések szerint a hétfői rengés áldozatainak száma elérte a 228-at. A hétfői, Richter-skála szerinti 5,8-es erősségű rengést több utórengés követte, ezek közül az eddigi legnagyobb kedden este rázta meg Abruzzo régiót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását