2024. május 16. - Mózes, Botond

Öt és fél évet kapott a drogfutár

Jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek, ezért jogerősen öt és fél év fegyházbüntetésre ítélte a nyírmadai Kovács Tibor Ferencet kedden a Győri Ítélőtábla.
2009. április 7. kedd 19:45 - HírExtra
A most 30 éves vádlott másfél évvel ezelőtt mintegy 36 ezer kábítószer-tablettát hozott Hollandiából Magyarországra egy ukrán férfi megbízásából.

A kábítószert a megbízónak kellett volna átvennie, de az anyagi gondokkal küszködő fiatalember bizonyos díjazás reményében vállalta a feladatot, így bérelt kocsival Hollandiába utazott. Az ukrán megbízótól kapott 6500 dollár átadása ellenében Amszterdamban megkapta a kábítószert, amelyről a magyar illetékesek megállapították, hogy a jelentős mennyiség alsó határának 165-szöröse.

Hazafelé tartva a férfi Rábafüzesnél lépte át a határt, de Jánosháza térségében a hatóságok ellenőrzés alá vonták a kocsiját és az elrejtett drog egy részét meg is találták.

A vádlottat hét év fegyházra ítélte első fokon a Vas Megyei Bíróság, ezt változtatta öt év hat hónapi fegyházbüntetésre a Győri Ítélőtábla. A bírói tanács enyhítő körülménynek minősítette a vádlott büntetlen előéletét és beismerését. A férfi feltáró vallomása alapján került elő a kábítószernek az a része, amely a kocsi átvizsgálása során rejtve maradt a hatóságok előtt.

A jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását