2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz Szili programját másolja?

Páva Zsolt fideszes pécsi polgármesterjelölt lemásolta szocialista ellenfele, Szili Katalin programját a Helló Pécs! mozgalom vezetője szerint, aki erről közleményben tájékoztatta az MTI-t kedden.
2009. április 7. kedd 14:11 - HírExtra
"A Helló Pécs! mozgalom sajnálja, hogy Páva Zsolt semmilyen új gondolattal nem gazdagította Pécs 12 pontját, semmilyen új gondolatot nem mert megfogalmazni" - írta Molnár Géza, a mozgalom vezetője arra reagálva, hogy Páva Zsolt kedden kihirdette programját.

Molnár Géza úgy vélte: a fideszes polgármesterjelölt programja kísértetiesen hasonlít azokra az irányokra, amelyeket Szili Katalin három héttel ezelőtt meghatározott.
"Szili Katalin már március közepén a Helló Pécs! mozgalom elindításakor meghirdette a panelprogram folytatását, a közbiztonság javítását, Pécs értékeinek megvédését valamint a helyi gazdaságfejlesztést" - olvasható a dokumentumban.

Molnár Géza hozzátette: "úgy tűnik, Páva Zsolt is figyelmesen tanulmányozta a Szili Katalin és a Helló Pécs! mozgalom által 2009. március 14-én meghirdetett Pécs 12 pontja kezdeményezést, mert a fideszes jelölt programja szóról szóra a tizenkét pont első fele".

"A Helló Pécs! természetesen örül, hogy Páva Zsolt magáévá tette ezeket a kezdeményezéseket. Ez azt jelenti, hogy ő is elfogadta és támogatja azt a programot, amelyet Szili Katalin felvázolt, és amelyhez már több ezer pécsi csatlakozott" - jegyezte meg Molnár Géza közleményében.

Páva Zsolt kedden nyilvánosságra hozott programja legfontosabb pontjainak a gazdaságfejlesztést, a panelprogram folytatását, a Tubesre tervezett lokátor építésének megakadályozását és a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozat sikerre vitelét nevezte.

"Valódi változásra van szükség. Ez a program a siker programja. A pécsiek írták és írják" - mondta Páva Zsolt a program kihirdetésekor, utalva arra, hogy a programot mintegy tízezer olyan kérdőív alapján állították össze, melyekben a városlakók leírták véleményüket, javaslataikat Pécs jövőjével kapcsolatban, s az anyag újabb ötletekkel, javaslatokkal bővülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását