2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egy "picikét abszurd" nyilatkozat

Horváth Ágnes szerint "egy picikét abszurd" Éger István kamarai elnök hétvégi kijelentése, hogy a körzeti orvosok tömegesen bonthatják fel szerződésüket az egészségbiztosítási pénztárral; az egészségügyi miniszter szerint ez azt jelentené, hogy ingyen dol
2008. április 14. hétfő 17:53 - Hírextra
A tárcavezető hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: a finanszírozásról ugyan az egészségbiztosítási pénztárral, az ellátási kötelezettségről azonban a helyi önkormányzattal szerződnek az orvosok.

"Bizony a települési önkormányzatokkal is egyeztetni kell, mielőtt az orvosi kamara elnöke egy ilyen bejelentésre ragadtatja magát" - mondta, és jelezte, következő keddi egyeztetésükön bonthatja ki Éger István pontosan, mit is ért hétvégi nyilatkozata alatt.

A miniszter emlékeztetett arra: miközben tavaly csökkentek a reálbérek, a vizitdíj miatt negyedével nőtt a háziorvosok bevétele, ezt "törölte el" a március 9-i népszavazás.

"Éger István egy pár hónappal ezelőtt azt mondta, a vizitdíj nem oszt, nem szoroz, nem számít, ma pedig veri ugyanez az Éger István az asztalt, és azt mondja, hogy a vizitdíj nélkül csődbe mennek a praxisok" - közölte Horváth Ágnes, aki szerint a kamarai elnök egymásnak ellentmondó nyilatkozatai szerint "valamikor hazudott".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. április 14. 18:08
Bizony, Éger I. összevissza beszél, korábban még azt is mondta, hogy a háziorvosoknak nincs szükségük (!) a vizitdíjra.
Éger teljesen hiteltelen figura.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását