2024. május 3. - Tímea, Irma

Obama kutyájának is kinyalják a seggét

Eredeti karlsbadi porcelán tálból csemegézhet az amerikai elnök jövőbeni kutyája. Mirek Topolánek cseh kormányfő ugyanis ilyen, külön megrendelésre készült méregdrága tálakat, valamint egy luxus kutyafekhelyet ajándékoz vendégének, Barack Obamának - vált ismertté szombaton Prágában.
2009. április 4. szombat 15:37 - HírExtra
Obama a közelmúltban hozta nyilvánosságra: engedett lányai és felesége kérésének, s a washingtoni Fehér Ház elnöki apartmanjának rövidesen - várhatóan már húsvétkor - egy kutya is a lakója lesz. Ez adta az ötletet a cseh kormányfő protokollfőnökének a nem egészen szokványos ajándék kiválasztásához.

A karlsbadi porcelánból készített két tálat 24 karátos arannyal díszítették és a Swarowsky ékszerbolt-hálózatból származó értékes kövekkel rakták ki. A sötét színű, bársonyos kutyaágyat szintén aranyozott csillagok díszítik. Ugyanakkor a tálakon és a fekhelyen is ott díszeleg egy amerikai nemzeti logó, valamint aranybetűkkel az "Amerika első kutyája" felirat.
A díszes kutyafekhely antiallergén anyagból készült, mert az egyik Obama lány - Malia - allergiás.

Az Egyesült Államok első kutyájának "étkező készlete" és "hálószoba berendezése" nem olcsó mulatság.

"Nem szeretnék erről részletesen beszélni. Ez ajándék, a cechet a cégünk állja. Annyit azonban elárulhatok, hogy készítményeink a világon a legdrágábbak közé tartoznak" - mondta újságíróknak David Eder, a porcelángyár képviselője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását