2024. június 1. - Tünde

Tiltakoznak a szórakoztató-központ ellen

Civil jogvédő szervezetek és környezetvédő egyesületek is tiltakoznak a Velencei tó északi partjára tervezett Kings City nevű szórakoztató-központ megvalósítása ellen, mert szerintük az épületek tájidegenek és károsítják a környezet - közölték a tiltakozó szervezetek képviselői pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. április 3. péntek 21:09 - HírExtra
Balsay István, a Fejér Megyei Önkormányzat alelnöke azt mondta: a Sukoró határába tervezett beruházás helyszíne Natura 2000 védelem alatt áll, a terület egy ökológiai hálózat része, ezért is tiltakoznak az ingatlanfejlesztés ellen.

Hangsúlyozta: nem az önkormányzat "vágyálmai" ellen vannak, de meg akarják védeni a Velencei tavat.

Szerinte egy telekspekulációról van szó: olcsón megszerezték a területet, amelyet később külföldi piacokon akarnak értékesíteni.

Becze Izabella, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat kodifikációs tagozatvezetője szerint a tulajdonos földcserével jutott a földhöz, egy Albertirsa melletti területet adott az államnak cserébe, ahol - közlése szerint - az M4-es autópályát vezetnék.

Felhívta a figyelmet arra, hogy álláspontja szerint a terület megszerzése olyan eljárásra utal, amelyhez hasonlókban a korrupció is feltételezhető.

Az Élőlánc Magyarországért Egyesület nyilatkozatban tiltakozott a beruházás ellen, mivel a helyszín természetvédelmi törvény által védett területen van, amely közvetlen határos a Velencei-tavi madárrezervátum bővítésére kijelölt területével. Az egyesület azért is tiltakozik, mert szerintük a beruházás tájidegen, és komoly kockázatot jelent a tó vízminőségére, sérti a hely természeti és történelmi értékeit.

Sukoró mellett a Népszabadság korábbi információi szerint másfél milliárd eurós beruházással egy befektetőcsoport Kings City, azaz Királyok Városa névvel 2011-re szállodákat, éttermeket, valamint élményfürdőt, golfpályát, kaszinót és egy szórakoztató-központot építene. A terület az M7-es autópálya és a Velencei-tó közötti részen, az evezőspályához tartozó létesítményektől nyugatra helyezkedik el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását