2024. május 17. - Paszkál

Hamilton kizárásának ódiuma

A Forma-1-es McLaren-Mercedes istálló csapatfőnöke pénteken felfüggesztette állásából Dave Ryan sportigazgatót, mert őt teszi felelőssé azért, hogy a címvédő Lewis Hamiltont utólag kizárták a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjról.
2009. április 3. péntek 11:10 - HírExtra
Martin Whitmarsh szerint alapvetően Ryan tévesztette meg a versenybírókat Jarno Trulli ügyében, komoly károkat okozva a világbajnok brit versenyzőnek és a csapatnak egyaránt.
Trullit, a Toyota Melbourne-ben harmadikként célba ért olasz pilótáját azért sorolták vissza a 12. helyre a vasárnapi viadalt követően, mert akkor előzte meg a negyedik Hamiltont, amikor a biztonsági autó még a pályán tartózkodott.

Csütörtökön aztán újratárgyalták az esetet, az ellenőrök meghallgatták a Hamilton és a csapata közötti rádióbeszélgetéseket, melyekből kiderült, hogy Trullit szándékosan hozták olyan helyzetbe, hogy elmenjen a McLaren világbajnoka mellett. Mivel ezt a szigetországi istálló képviselői kezdetben tagadták, a versenybírók szándékos megtévesztéséért mind Hamiltont, mind a csapatot utólag kizárták a melbourne-i GP-futamról.

"Ryannek nagyon nagy szerepe van a múlt vasárnap történtekben, különösen a versenybírók téves tájékoztatásában - indokolta a felfüggesztést Martin Whitmarsh már az e hétvégi Malajziai Nagydíj helyszínén, Szepangban. - Őszintén sajnáljuk a dolgot, Ryannel pedig ma reggel közöltem döntésemet, amit ő elfogadott."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását