2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szili Katalin: Elköszönök...

A baloldal újjáépítése érdekében a szeptember 14-ei, első parlamenti ülésnapon elköszönök az Országgyűléstől - erősítette meg Szili Katalin újságíróknak a MSZP zárt kongresszusán általa elmondottakat szombaton délután.
2009. július 4. szombat 16:09 - HírExtra
A házelnök a kongresszusról távozóban, a Vasúttörténeti Park bejáratánál elmondta: nem vállal tagságot a párt országos választási bizottságában, és "nem sarzsival, hanem baloldali politikusként" akar tenni a baloldal újjáépítésérét. Az MTI azon kérdésére, hogy vállalná-e a miniszterelnök-jelöltséget, azt közölte: nem vállalok semmilyen posztot, nem posztban gondolkozom.

Hozzátette: döntésemmel szerettem volna példát mutatni arra is, hogy nem a poszt a lényeg, hanem a baloldal talpra állítása. Szili Katalin kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy nem új pártban gondolkozik, hanem a magyar politikai baloldal megújításáért szeretne dolgozni.

Arra a felvetésre, hogy poszt nélkül milyen lehetősége lesz erre, úgy fogalmazott: "ha mindig, minden fent dől el, oda jutunk, ahova június 7-én (az EP-választáson)".
A házelnök szerint szeptemberben az MSZP-nek szembe kell néznie az elmúlt 20 év történetével, sikereivel, kurdarcaival, ezt követően pedig össze kell állítani azokat a programtéziseket, amelyek a következő esztendők baloldali politikáját jelentik.

Utódját a házelnöki posztra a szocialista frakció jelöli majd - közölte.
Szili Katalin 2002 májusa óta az Országgyűlés elnöke, azelőtt négy évig alelnökként dolgozott. 2005-ben az MSZP köztársasági elnök-jelöltje volt, idén pedig indult Pécs polgármesteri posztjáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lovo52
2009. július 4. 17:32
Most kezdem megszereti a baloldalt. Minnél távolabb, annál jobb! Aor most, jobb, vagz bal, vagz mi<
lovo52
2009. július 4. 17:28
TAPS!!!
lovo52
2009. július 4. 17:28
Bocs, de Pécs nek sem kellett a PÉCS-B-be, ugyhogy átirták a PÉCS-á-ba! Nem baj, megdolgozott érte! Gratulálunk!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását