2024. május 17. - Paszkál

Szanyi balra tolná Bajnai programját

Balra tolná a Bajnai-programot Szanyi Tibor, aki szerint erre lehetőséget ad az IMF-hitel; a szocialista politikus az ATV csütörtök reggeli műsorában arról beszélt, hogy ami eddig a Bajnai-programból ismertté vált, az nem nagyon emlékeztet a baloldali eszköztárra, de bízik a megegyezésben.
2009. április 2. csütörtök 13:00 - HírExtra
Közlése szerint a szocialista frakcióban formálódik egy "sokkal inkább baloldali alternatíva". Ezek fognak ütközni a csütörtöki délutáni frakcióülésen, ahol részt vesz Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt - tette hozzá.

Minden azon múlik, mennyire lesz rugalmas Bajnai és a frakció - jegyezte meg Szanyi Tibor, aki szerint a szocialista honatyákban lesz kompromisszumkészség. A politikus szerint az IMF-mentőöv birtokában rengeteg eszköz van a takarékosságra és bevételek fokozására.

Ugyanakkor Szanyi Tibor arra is felhívta a figyelmet: az IMF-hitel mögött nyugat-európai országok állnak és az nem tartható, hogy olyan szociális rendszert működtet az ország, amilyen azokban az országokban sincs, ahonnan a működtetéséhez szükséges hitel érkezik. Ezt a szociális rendszert saját erőből lehet csak finanszírozni.

A politikus szerint Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt személye egy kompromisszum, ami technikai megoldást jelenthet a jelenlegi helyzetben, de ha nem tudja elfedni a politikai feszültségeket, akkor újra keresni kell a politikai megoldást.

Ugyanakkor Szanyi Tibor bízik abban, hogy a frakció meg tudja győzni a miniszterelnök-jelöltet, megtalálják a kompromisszumot, és sikerül megegyezniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását