2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Életveszélyes fenyegetés Navracsicsnak és Szijjártónak

Levélben életveszélyesen megfenyegették Navracsics Tibort, a Fidesz frakcióvezetőjét és Szijjártó Pétert, az ellenzéki párt szóvivőjét; emiatt a két politikus csütörtökön feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.
2008. szeptember 25. csütörtök 15:24 - Hírextra
Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, szerdán délután a Fidesz központjába Navracsics Tibornak címezve érkezett meg a levél, amelyben a Fidesz frakcióvezetőjét és a párt szóvivőjét, illetve hozzátartozóikat fenyegették meg.

Navracsics Tibor a feljelentés átadása előtt arról beszélt, Gyurcsány Ferenc emelte kormányzati szintre a gyűlölet politikáját, ezért a gyűlölet csak akkor távozhat a hétköznapokból és a kormányzati politikából, ha Gyurcsány Ferenc is távozik.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: nem az ő személyük a fontos, hanem az, hogy egy magyar választópolgár úgy gondolja, jogos igény a részéről, hogy elvágja a torkát egy ellenzéki frakcióvezetőnek azért, amit mond. Szerinte ez egy kortünet, ami 2001-ben kezdődött a 23 millió románnal való fenyegetéssel, a köteles beszéd miatt kialakult hisztériakampánnyal, majd "2002 óta ez a gyűlöletpolitika kormánypolitikává nőtte ki magát". Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy az állampolgárok a maguk nyelvezetére lefordítva a kormánypolitikából áradó gyűlöletet próbálják ellenük és családtagjaik ellen fordítani.

Az újságíróknak is kiosztott levelet zalaegerszegi címzéssel és a zalai szavazók nevében küldték, de Navracsics Tibor valószínűsítette, hogy álnévről és álcímről lehet szó. A frakcióvezetőnek címzett levélben többek között azt írták, "ön csak egy paprikajancsisenki és önt addig fogjuk keresni, hajtani, amíg a torkát el nem vágjuk. (...) Ez vár Szijjártóra is, nem fogjátok elkerülni ti szemetek! (...) Nem tudtok elbújni se ti, se a családotok, mert mind fasiszták döglenetek kell! halál rátok, ez a jelszó!"
Arra a kérdésre, hogy kérnek-e rendőri védelmet, Szijjártó Péter azt mondta: ezt majd a rendőrség eldönti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ballonos
2008. szeptember 25. 18:57
Ha a szinpadon előkerül egy pisztoly az előbb utóbb el is sül.
Talán mégis el kellene gondolkozni egy kicsit.Nem félni annyit jelent, hogy nem fogják fel miről lehet szó.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását