2024. május 12. - Pongrác

Milliárdos fejlesztések a sürgősségi ellátásban

Az ajkai Magyar Imre Kórház több mint 424 millió, a veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórház pedig 441,7 millió forintos támogatással fejlesztheti a sürgősségi betegellátást - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI-vel.
2009. április 1. szerda 11:06 - HírExtra
A két Veszprém megyei egészségügyi intézmény a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program sürgősségi ellátás, ezeken belül gyermek sürgősségi ellátás fejlesztésének támogatására kiírt pályázaton nyerte el az összesen 866,5 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást - áll a sajtóközleményben.

Az ajkai Magyar Imre Kórház mintegy 450 millió forintos beruházást valósít meg a most elnyert uniós támogatással - tájékoztatott az intézmény főigazgatója. Nyári Ildikó elmondta, a fejlesztés keretében az ajkai kórház meglévő sürgősségi osztályának átépítését tervezik. A jelenlegi részen kapna helyet a járóbeteg-ellátás, egy szinttel feljebb a nyolcágyas fekvőbeteg-részleg, illetve az új szolgáltatásnak számító gyermek sürgősségi ellátás.

A főigazgató hozzátette: a beruházás keretében fedett mentőállomást építenek, illetve a már meglévő helikopterleszálló éjszakai világítását is kiépítik, és a nagy összegű támogatásnak köszönhetően lehetőség nyílik jelentős infrastruktúrafejlesztésre, bővítik a diagnosztikai és terápiás gép-műszerparkot. Nyári Ildikó kiemelte: a pályázat kétfordulós; a végleges döntést a támogatásról júniusra várják.

A főigazgató szerint a közbeszerzések lefolytatását követően a munkálatok legkorábban a jövő év elején kezdődhetnek el. A veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórház a sürgősségi betegellátás fejlesztése keretében többek között egykapus beléptető rendszer kialakítását, valamint a betegforgalom racionalizálását és az ellátásszervezés korszerűsítését tervezi a kétfordulós pályázat első szakaszának egyik nyerteseként.

A több mint 490 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében jelentős infrastruktúra- és orvostechnikai fejlesztés valósulhat meg: többek között 6 betegellenőrző monitor, fecskendők, betegágyak, hordozható defibrillátorok és sürgősségi táskák beszerzését tervezik, amennyiben az intézmény a pályázat második fordulóját is sikerrel veszi - derül ki az NFÜ sajtóközleményéből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását