2024. április 19. - Emma

Eger előnyben részesíti a kultúrát a válsággal szemben

Az egri önkormányzat a válság ellenére prioritásként kezeli a kultúrát, vagyis az elmúlt évinél több pénzt fordít kulturális rendezvények támogatására - közölte a település polgármestere szerdán sajtótájékoztatón Egerben.
2009. április 1. szerda 16:42 - HírExtra
Habis László hangsúlyozta: miközben a költségvetés főösszege 5 százalékkal csökken, ugyanennyivel több jut kulturális eseményekre. Vagyis a büdzséből 45 millió forintot szánnak erre a célra, ami a pályázatokon elnyert forrásokkal együtt eléri a 120-125 millió forintot - tette hozzá.

A polgármester a kulturális rendezvényeket sorolva kiemelte, hogy nagy siker volt a márciusban véget ért Egri Tavaszi Fesztivál. Megjegyezte: az egész évet, a farsangtól adventig végigkísérik a bor-gasztronómiai rendezvények.

A nyár kiemelt programja a Történelmi vigasságok, amelynek keretében a Dobó téren egy középkori piacteret alakítanak ki, illetve várjátékokat rendeznek. Nyáron szabadtéri színházi előadásokat is láthat a közönség Egerben.

Szeptemberben a hevesi megyeszékhelyre látogatókat a Kárpát-medence kincsei című programmal várják. Ez egyaránt tartalmaz kulturális és gazdasági eseményeket: felvonultatják például a hungarikumokat, szerveznek egyházzenei rendezvényeket, és bemutatkoznak határon túli turisztikai vállalkozások is - sorolta a programokat a polgármester.

Mindezt egységes marketing kíséri, amelynek során, elsősorban a fővárosban óriásplakátokon kívánják hirdetni a várost és az egri kulturális rendezvényeket - mondta Habis László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását