2024. május 18. - Erik, Alexandra

Trükkös lopások az autópályán

Trükkös lopással gyanúsítja a szegedi rendőrkapitányság azt a három román férfit, aki különböző indokokkal autókat állított meg az M5-ös autópályán.
2009. március 31. kedd 11:12 - HírExtra
Tuczakov Szilvána elmondta: az 52, a 38 és a 27 éves férfit szombat reggel fogták el a nyomozók a város határában. A rendőrség adatai szerint a román gyanúsítottak péntek reggel az M5-ös autópálya szegedi északi lehajtója közelében két honfitársukat is különböző indokokkal megállították, majd értékeiktől megfosztották.

Az egyik járművet azzal késztették megállásra, hogy azt állították: a gépkocsi hátulja ég. Miután a sofőr és utasa kiszállt, hogy meggyőződjön erről, az egyik férfi az autóból észrevétlenül kiemelt egy táskát, amelyben egyebek mellett készpénz, valamint arany ékszerek lapultak mintegy kétmillió forint értékben.

Alig fél órával később intették le következő áldozatukat. Tőle száz eurót kértek, arra hivatkozva, hogy elfogyott a benzinjük, cserébe felajánlottak egy arany nyakláncot és egy arany pecsétgyűrűt. Később kiderült: az ékszerek hamisak.

A 38 éves férfinek a gyanú szerint egy korábbi eset is a számlájára írható, ami 2007 novemberében történt ezen az útszakaszon. Akkor a férfi járműve műszaki hibájára hivatkozva kért ötven eurót az általa megállított gépkocsi vezetőjétől, cserébe egy "arany" gyűrűért, amelyről később ugyancsak kiderült, hogy hamis.

A három férfit a rendőrség elfogta és őrizetbe vette. Ellenük lopás és több rendbeli csalás megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás - közölte az őrnagy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását