2020. augusztus 9. - Emőd

Nyolc év heroinért

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy domaszéki férfit, aki csaknem hat kilogramm heroint rejtett el a házában.
2017. szeptember 21. csütörtök 11:32 - HírExtra
 
A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek az 56 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit.

A vádlott által vezetett személykocsit 2015. május 21-én este Domaszéken megállították a Csongrád megyei rendőrök, majd házkutatást tartottak a férfi házában. A főépület és a tárolóként szolgáló melléképület közötti nyitott szín kettős tetőszerkezete között négy csomagban összesen nettó 5945 gramm heroin tartalmú anyagot, míg az udvari tárolóban több mint 46 kilogramm össztömegű, koffein és paracetamol tartalmú sárgás port - a heroin jellemző hígítószerét -, a főépület alsó szobájában a heroin tartalmú anyag csomagolásához használt ragasztószalagot találtak a rendőrök.

A vádlottól lefoglalt kábítószerek összes hatóanyag-tartalma legalább 1600 gramm, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak több mint a tizenháromszorosa. A kábítószer feketepiaci értéke több mint 30 millió forint.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta a Szegedi Törvényszék által a férfira korábban kiszabott nyolc év szabadságvesztést, ugyanakkor börtönről fegyházra változtatta a büntetés végrehajtásának fokozatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását