2024. május 16. - Mózes, Botond

Nincs többé terrorellenes háború

Kikerült az új amerikai kormányzat szókincséből a "globális terrorellenes háború" kifejezés - erősítette meg az amerikai külügyminiszter.
2009. március 31. kedd 08:40 - HírExtra
Barack Obama kormányzatának több tagja is cáfolta az értesülést, hangsúlyozva, hogy a Fehér Házból nem ment ki utasítás. Hillary Clinton is megerősítette, hogy utasítás nem volt, de az igaz, hogy megváltak a Bush-éra egyik leggyakrabban használt frázisától.

"Nem hallottam, hogy ezt (a kifejezést) használták volna. Nem kaptam semmilyen utasítást arról, hogy használjuk vagy ne használjuk. Egyszerűen nem használjuk" - mondta Hillary Clinton, amikor arról kérdezték az újságírók, hogy az Obama-kormányzat szóbeli eszköztárából kikerült-e ez a szófordulat.

Emberi jogi csoportok korábban felrótták a Bush-kormányzatnak, hogy a "globális terrorellenes háború" kifejezést használta egyebek mellett az iraki invázió vagy a guantánamói fogolytábor megnyitásának igazolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását